Fiscaal slim vastgoed

Fiscaal verstandig omgaan met uw vastgoed

Voorkom hoge belastingtarieven op uw inkomen uit onroerend goed. Vastgoedbeleggingen voor particulieren worden in principe fiscaal gezien als ‘box 3 beleggingen’. De effectieve heffing is dan 1,2% over het positieve vermogen in box 3 (30% over een fictief rendement van 4%).

Pas op: actief vermogensbeheer wordt progressief belast

Maar let op. Als u een beetje uw best doet om uw ‘vermogensbeheer’ actief te beïnvloeden om meer uit uw investeringen te halen, besluit de Belastingdienst al snel dat u zich bezighoudt met ‘meer dan actief vermogensbeheer’.

Uw inkomen uit onroerend goed wordt dan gezien als winst uit onderneming en belast in box 1. In het progressieve belastingstelsel is het hoogste tarief 52% waarmee uw rendement belast wordt.

Fiscaal slim vastgoed: voorkom hoge aanslagen door beheer uit te besteden

De Belastingdienst eist passief vermogensbeheer om als particuliere belegger uw vastgoedbelegging in box 3 te houden. U mag zich er zelf dus niet te actief mee bemoeien, terwijl het op peil houden van uw rendement toch regelmatig wat werk met zich meebrengt.

De oplossing? Besteed uw vastgoedbeheer uit. U haalt het beste uit uw investering en voorkomt een fiscale box 1-behandeling.

Ja, ik ben geïnteresseerd in zorgeloos vastgoedbeheer met goed rendement en lage belastingheffing. Neem contact met mij op: