Herontwikkeling marineterrein Amsterdam van start

De oude voorwerf van het Marine Etablissement Amsterdam transformeert de komende jaren tot een nieuw openbaar toegankelijk gebied. Daarom verhuizen verschillende Defensie-onderdelen vandaag van het historische deel naar andere plekken op het terrein.

De komende maanden worden er aanpassingen gedaan aan de toegang, openbare ruimte en beveiliging van het terrein. Tussen de Voorwerf en het overige deel van het terrein komt een hek te staan. Ook nemen de eerste nieuwe huurders hun intrek in de gebouwen. Op het historische gedeelte van het Marineterrein lag in de gouden eeuw de scheepswerf van de Admiraliteit van Amsterdam.

Eeuwenlang bleef dit verleden verborgen achter een dikke muur. Maar vanaf 1 april 2015 gaat de poort open. De oude Voorwerf van het Marineterrein is dan toegankelijk voor publiek. Het terrein van 14 hectare groot transformeert de komende jaren tot een ontmoetingsplek waar innovatieve bedrijven en wetenschappers samenwerken, het publiek kan genieten van het groen en het uitzicht over de stad en het water en waar de rijke geschiedenis van het terrein voelbaar is.